Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su tokom proteklih dana oduzeli određenu količinu marihuane i tri pištolja.

U okviru planskih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a na osnovu prethodno prikupljenih informacija o posjedovanju narkotičkih sredstava, policija je pretresla stambene objekte na više lokacija na području grada Prijedora.

– Pretresima koji su vršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru, pronađeno je i oduzeto 75,66 grama marihuane, digitalna vaga, “mrvilica“, pištolj marke “CZ“ kalibra 7,62mm, dva gasna pištolja i 28 komada metaka različitog kalibra – rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, “Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, uhapšeni su D.R. iz Prijedora i N.V. i M.K. iz Ljubije.

Nad osumnjičenim je obavljena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv istih će biti podnesen izvještaj – stoji u saopštenju.

Autor: SRNA/RTRS