Novoizabrani gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg gradonačelnika Milenka Đakovića.
Pavlović je najavio da će konstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedora biti održana 30. decembra.

“Biću gradonačelnik svih građana. Radićemo transparentno i korektno. Prijedor neće biti grad započetih i nezavršenih investicija, niti grad podjela. Svi koji budu željeli doprinijeti gradu dobrodošli su u moj tim. Imaćemo podršku Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

Dosadašnji gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poželio je svom nasljedniku sreću i uspjeh.

“Želim mu da nastavi gdje smo mi stigli. Ove četiri godine bile su burne, a naročito posljednje dvije kada je promijenjena skupštinska većina. Prošlu godinu imali smo poplave, ova je u znaku pandemije”, naveo je Đaković.

On je svim sugrađanima čestitao praznike sa nadom da će pandemija stati i život se vratiti u normalu.

Dalibor Pavlović iz SNSD-a pobijedio je na izborima za gradonačelnika Prijedora sa 15.351 glasom ili 45,14 odsto, dok je kandidat DNS-a Dragutin Rodić osvojio 12.210 ili 35,90 odsto glasova, a Maja Dragojević-Stojić iz SDS-a 6.446 ili 18,95 odsto glasova.

Odlazeći gradonačelnik Milenko Đaković na izborima održanim prošlog mjeseca bio je nosilac liste kandidata DNS-a za odbornike u Skupštini grada Prijedora i osvojio 5.695 glasova, odnosno 80,3 odsto od ukupnog povjerenja ovoj stranci.

U Skupštini grada Prijedora Pavlović je bio odbornik od 2008. do danas, a Đaković je u tom periodu bio najprije dva mandata zamjenik gradonačelnika, a potom i gradonačelnik u aktuelnom mandatu. Sada će sa Pavlovićem zamijeniti mjesta i u skupštinskoj sali.

Izvor: Agencije