Danas je u Banjaluci promovisan 41. broj časopisa za društveno-politička pitanja “Argumenti”.

Glavni urednik ovog časopisa Milan Ljepojević rekao je da je ova godina bila najuspješnija za časopis, u kojoj je realizovano sve ono što je planirano, dodajući da je otvoren vlastiti sajt i uvedena praksa da se “Argumenti” objavljuju i na jednom od svjetskih jezika, u zavisnosti sa kojeg je govornog područja autor.

Univerzitetski profesor Branimir Kuljanin istakao je da se dolaskom Džozefa Bajdena na mjesto predsjednika SAD vraća “duboka država” i politika iz devedesetih godina čiji je cilj ovladavanje crnomorskim područjem i ulaskom u centralnu Aziju, čime se opkoljava Rusija, a ti procesi su nepovoljni po Srbe.

– Što se tiče nas Srba, po toj globalističkoj politici nas nema, fizičkim progonom je protjerano oko milion Srba – rekao e Kuljanin.

Na promociji ovog časopisa autor rada pod nazivom “Velika pobjeda SNSD-a”, Krsto Grujić, naveo je da se iz analize rezultata lokalnih izbora, održanih 15. novembra, vidi da je SNSD apsolutni pobjednik i da je zabilježio istorijsku pobjedu.

– Za osam godina SNSD je uduplao skor. Apsolutna dominacija SNSD-a vidi se i u tome da je u 49 lokalanih zajednica ta stranka osvojila najviše glasova, a drugoplasirana stranka SDS samo 11, da je u ukupnom broju takođe neprikosnoven SNSD sa osvojenih 214.076 glasova, što je rekordni broj i povećanje za oko 12.000 glasova u odnosu na 2016. godinu – istakao je Grujić.

Glavni urednik časopisa “Argumenti” Milan Ljepojević rekao je na promociji da je ova godina bila najuspješnija za časopis u kojoj je realizovano sve ono što je planirano, dodajući da je otvoren vlastiti sajt i uvedena praksa da se “Argumenti” objavljuju i na jednom od svjetskih jezika u zavisnosti sa kojeg je govornog područja autor.

On je naveo da su u tri posljednja broja autori tekstova iz Rusije, kao i da su se očekivali i autori iz Kine, te izrazio uvjerenje da će u narednoj godini među autorima biti lica sa njemačkog ili anglosaksonskog govornog područja.

Autor: RTRS