Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i visoki funkcioner SNSD Staša Košarac izjavio je da predsjednik SDS Mirko Šarović nema nikakvog prava da bilo kome drži političke lekcije, niti da prijeti da će stranka koju predvodi preuzeti vlast na bilo kom nivou.

Vlast se dobija ili gubi na izborima, a posljednji lokalni izbori, kao i svi drugi u zadnjih 14 godina, pokazali su da SDS nema podršku srpskog naroda. O kakvom preuzimanju vlasti priča Mirko Šarović, političar koji je izgubio izbore u opštini u kojoj živi, koji je izgubio izbore u opštini u kojoj je rođen i čija stranka u Banjaluci ima jednog odbornika rekao je Košarac.

Komentarišući izjavu Šarovića za N1 o mogućnosti da ta stranka, zajedno s koalicionim partnerima, preuzme vlast u Republici Srpskoj i na nivou BiH, Košarac je naglasio da takve izjave nemaju veze sa političkom realnošću, niti su utemeljene na bilo kakvoj realnoj podršci građana Republike Srpske.

– Očigledno je da je i sam Šarović svjestan da SDS nema ni ljude, ni osmišljenu politiku koja bi dobila podršku građana Republike Srpske. SDS je stranka bez politike i stranka koja želi da osvoji vlast uz podršku političara iz Sarajeva i dijela međunarodne zajednice – ukazao je Košarac.

On je odbacio kritike koje je Šarović izrekao na račun srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika.

– Da Šarović ima imalo političkog sluha i pristojnosti, sačekao bi da se Dodik u potpunosti izbori s bolešću kako bi mogao da odgovori i njemu i brojnim drugim nesrećnicima koji pokušavaju da iz ove situacije izvuku bilo kakvu korist. Osim toga, apsurdno je da neko ko je jedva prošao u parlament BiH kritikuje čovjeka koji je osvojio 370.000 srpskih glasova, najviše u istoriji izbora u Republici Srpskoj – naglasio je Košarac.

On je ocijenio da Šarovićeve priče o navodnom preuzimanju vlasti imaju za cilj da zataškaju loše izborne rezultate SDS-a.

– Ima mnogo ljudi u SDS koji se u ovom trenutku pitaju zašto na čelu stranke imaju gubitnika koji nema nikakvu politiku – rekao je Košarac.

Autor: SRNA/Srpskainfo