Povodom Dana Republike Srpske gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je prijem za Prijedorčane Kristijana Vujčića i Igora Paspalja.

teškom životu  mladića Kristijana Vujčića (26) koji je ostao bez posla, a ujedno brine o bolesnoj majci i hrani se u javnoj kuhinji, pisali smo nedavno. Vujčić kaže da mu je Pavlović na prijemu saopštio da je dobio priliku za pripravnički staž, te da će mu oko 500 KM duga za struju platiti Gradska uprava.

– Grad Prijedor mi je pružio pomoć u vidu zaposlenja, odnosno pripravničkog staža koji nisam obavio, jer sam diplomirao o temi reforma javne uprave, a nisam mogao naći zaposlenje u struci, pa sam radio druge poslove kao što je skladištar i ostalo. Takođe, Grad Prijedor je spreman da mi pomogne u vezi sa plaćanjem duga za struju – rekao je Vujčić nakon prijema.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

On se zahvalio Pavloviću i Gradskoj upravi Prijedora jer će pomoći da izađe iz teške situacije u kojoj se našao nakon što je ostao bez posla skladištara.

Gradonačelniku Pavloviću i Gradskoj upravi zahvalio se Igor Paspalj.

Podsjećamo, Paspalj je proglašen za najboljeg gitaristu na električnoj gitari u svijetu, u izboru američkog časopisa Svijet gitare. Paspalj kaže da je pozitivno iznenađen pozivom gradonačelnika Pavlovića sa ciljem da mu oda priznanje za uspjeh.

– Divno priznanje, imao sam divan razgovor sa gradonačelnikom, mnogo hvala – rekao je Paspalj.

Dodao je da je njegov uspjeh pozitivna promocija grada na Sani i Republike Srpske.

– Zadnjih 15 dana kontaktiralo me oko 200 medija, među kojima su i oni iz Njemačke, Kanade, Amerike i bivše Jugoslavije, i svugdje se spomene ako ne Republika Srpska, onda Prijedor, svakako mi je drago da se ime Prijedora pronese u našim muzičkim krugovima širom svijeta – istakao je Paspalj.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pvalović podsjetio je na tešku situaciju Kristijana Vujčića.

-Razgovarao sam sa Kristiajnom Vujčićem koji je diplomirao sa desetkom, nije imao posla, hranio se u javnoj kuhinji i brinuo o bolesnoj majci. Odlučili smo da mu sve troškove koje ima izmirimo. Danas smo preuzeli dokumentaciju od njega, odnosno diplomu i u narednom periodu Gradska uprava će vidjeti na koji način pomoći našem sugrađaninu da ga zaposli ili da odradi pripravnički staž. Smatramo da svakom mladom čovjeku, pogotovo koji se kroz život bori sam moramo pružiti priliku da se dokaže i pokaže-istakao je on.

Pavlović je dodao da svi mladi moraju da imaju šansu.

-Cilj je da se što više mladih ljudi zadrži u ovom gradu i da ih što manje odlazi odavde. Stojim maldima na raspolaganju da razgovaramo i nalazimo rješenja koja su u mogućnosti sa budžetom grada-poručio je Pavlović.

On je naveo da je najbolji gitarista svijet Igor Paspalj svojim uspjehom promovisao grad Prijedor i RS.

-Moramo poštovati i cijeniti mlade ljude koji postižu uspjehe, ne smijemo ih zaboraviti moramo im iskazati poštovanje-zaključio je Pavlović.

Izvor: Srpskainfo