Sjajni reprezentativac Slovenije bio je najzaslužniji za novu, ubedljivu pobedu Atalante na gostovanju u Beneventu.

Vezni igrač Atalante i reprezentacije Slovenije Josip Iličić je posle preležanog korona virusa upao u depresiju, pričalo se da je jedan od razloga za to i što ga je navodno supruga varala, a na terenu je rođeni Prijedorčanin bio van forme. Ali sada je ponovo onaj stari!

Na 10 utakmica u Seriji A slovenačkog reprezentativca nije bilo praktično nigde, mediji na Apeninima su uveliko pisali o njegovoj depresiji s obzirom da se nije upisao u strelce niti je bio asistent na tim mečevima, a onda je u poslednjih pet susreta direktno zaslužan za čak za sedam golova Atalante – pet asistencija i dva pogotka!

U subotnjem 17. kolu na gostovanju u Beneventu bio je strelac gola u 30. minutu, domaćin je u nastavku uspeo da stigne do izjednačenja, ali ne i da osvoji bod prvi put u istoriji protiv ekipe iz Bergama. I to opet zahvaljujući rođenom Prijedorčaninu!

Iličić je najpre bio indirektno zaslužan za novo vođstvo u 70. minutu kada je Rafael Toloi pospremio loptu u mrežu posle njegovog udarca, da bi minut kasnije doveo Duvana Zapatu u mat poziciju, koju je Kolumbijac rutinski iskoristio i osigurao pobedu u sezoni za skok na četvrto mesto na tabeli.

“Overa” devetog trijumfa stigla je posle solo prodora i majstorskog udarca Luisa Murijela u 86. minutu kada je i definitivno potvrđen osmi poraz Beneventa.

Četvrta pozicija odnosno plasman u Ligu šampiona ponovo je cilj izabranika Đampjera Gasperinija, koji su prošlog leta ostvarili najveći uspeh u klupskoj istoriji nastupivši u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja.

MONDO.ba