Banjalučka policija ponovo je uhapsila Ranka Rakića, serijskog lopova koji je do danas skupio više desetina prijava zbog pljački. Ovoga puta, Rakić je uhapšen po potrazi koju je raspisala Policijska uprava Prijedor.

Nakon hapšenja Rakić je predan policijskim službenicima u Prijedoru.

Rakić je do sada hapšen u više navrata zbog različitih krivičnih djela. Osim policije, Rakića su “hapsili” i građani. Tako će ovaj serijski lopov dugo pamtiti provalu i pokušaj pljačke porodične kuće u Banjaluci u novembru prošle godine.

Rakić je u porodičnu kuću oštećenog upao oko 23.35 časova, ne sluteći da je vlasnik unutra.

– Kada je vlasnik primjetio lopova, nije dugo oklijevao, već je odmah krenuo u akciju. Uslijedilo je par trenutaka “prevaspitanja”, a zatim je obavijestio policiju – ispričao je ranije izvor Srpskainfo iz Policijske uprave Banjaluka.

Prema podacima policijskih uprava Prijedor i Banjaluka, Rakić je prijavljivan zbog krađa automobila, oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških tjelesnih povreda, krađa i drugih djela.

U Banjaluci je snimljen kako pljačka butik.

Ranko Rakić je tražen i u Njemačkoj.

Rakić, koji je inače rođen u Bohumu, u periodu od 2008. do 2016. godine počinio je 36 krivičnih djela u ovoj zapadnoevropskoj državi.

Posebno se ističu krivična djela povezana s narkoticima, zatim pronevjere novca, krađe, provale i druga krivična djela.

Izvor: Srpskainfo