Sve raspoložive policijske snage još su na nogama i tragaju za Caner (Fuat) Taylanom, državljaninom Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici, koji se sumnjiči za današnje dvostruko ubistvo u naselju Nova Zenica.

Podsjetimo, on je najprije ubio Ramiza Odobašića, čije je tijelo pronađeno u grmlju, a potom i Arslana Mujića, Zeničane koji su bili trgovci devizama.

U međuvremenu, poznati su i detalji ovog zločina. Naime, kako saznaje “Avaz”, Caner Taylan nazvao je Arslanovog brata, koji je, takođe, devizer, da mu zamijeni 55.000 evra.

– Međutim, on je poslao Arslana, koji je nazvao i Ramiza Odobašića jer nije sam imao toliki iznos novca. Kada su tamo došli, uslijedio je horor – priča za Avaz prijatelj stradalih.

Suočeni sa klasičnom sačekušom, najprije je otpor pružio Odobašić, koji je ubijen na licu mjesta, a potom, tvrdi izvor, bačen u grmlje.

– Potom su ubili Arslana. Veliki šok. Radimo 30 godina zajedno, jedemo isti hljeb. Niko još ne može vjerovati šta se dogodilo – kaže sagovornik Avaza.

Posebno je šokantno da su ubijeni poznavali osumnjičenog ubicu iz Turske, s obzirom na to da je imao fast-food na ulazu u pijacu.

Izvor: avaz