Najbrži među plivačima za Časni krst u Prijedoru opet je bio Danijel Drljača.

Od kada je prije osam godina ponovo oživljena tradicija bogojavljenskog plivanja u gradu na Sani, Drljača je sedam puta dolazio prvi do krsta, prije dvije godine pobijedio je Stefan Paunović.

 

 

Drljača koji posljednjih godina poklanja trofeje koje dobija nastavio je i tu tradiciju. Ovaj put Danijel je krst, vijenac i dukat poklonio Dušku Kaurinu koji vodi prijedorski ogranak humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

 

“Izuzetna mi je čast da sam i ove godine prvi doplivao do Časnog krsta. Kao prošlogodišnjem pobjedniku, bila mi je ukazana čast da ove godine budem s ove strane obale i da sa sveštenstvom i gradonačelnikom spuštam krst, ali moja volja lično bila je da budem s druge strane sa plivačima, a to je bila i njihova želja i hvala im za podršku”, rekao je Drljača.

 

 

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je tradicija osmu godinu održana uprkors otežanim uslovima zbog pandemije.

“To je ono što nas čuva i što nas drži i što će nam pomoći da pobijedimo ovog nevidljivog neprijatelja. Svima koji su plivali čestitam na uspjehu i vjeri koja im je omogućila da uđu u ovu hladnu vodu i da se pokažu u svom pravom svjetlu, a svim građanima koji praznuju praznik želim sretno Bogojavljenje uz pozdrav `Bog se javi`”, poručio je Pavlović.

Za današnje plivanje bilo je formalno prijavljeno 50 plivača, ali ih se naknadno prijavilo još. Učestvovala je i 28-godišnja Nevena Rončević kojoj je to treće plivanje za Časni krst.

“Osjećaj je fantastičan, kao i svaki put. Želim svakome da osjeti to. Prethodnih godina sam plivala s mamom, ove godine plivam za nju”, rekla je ona.

Izvor: ATV