Da bismo nekome kupili cveće ne zahteva poseban razlog. Međutim, cveće je poklon koji se često kupuje za neke posebne prilike, a kada od partnera dobijete buket on vam pokazuje da mu je stalo, da razmišlja o vama i da je hteo da učini nešto lepo za vas.

Buket cveća koji ste dobili od partnera izmamiće vam osmeh na lice svaki put kad ga ugledate na stolu. Poklanjanje cveća je jednostavno predivan romantični gest, a čak i odabir cveća može reći mnogo toga o vašoj vezi.

Naravno, velika je mogućnost da je vaš partner odabrao buket koji mu se učinio najlepšim ili možda zna koje cveće najviše volite. Ali, bez obzira na to u nastavku se bar zabavite čitajući potencijalna značenja cveća koje ste dobili.

1. Karanflili

Karanfili su jedni od najjfetinijih cvetova, ali dolaze i u celom nizu boja tako da postoje dve opcije. Vaš partnr je znao da vam je omiljena boja ružičasta pa je odlučio da kupi cveće u najdražoj boji ili je gledao cenu. Čak i ako je druga opcija tačna, ne zaboravite da je bitna namera. Muškarac kojem je stalo do vas odlučio je da vas iznenadi buketom i to je najbitnija stvar u celoj priči.

2. Lale

Lale su savršenizbor za svaku posebnu priliku u vezi ili braku, a jedinstvenije su od ruža. Dolaze u raznim bojama pa ako vas je partner iznenadio buketom raznobojnih lala, znači da je dosta razmišljao o poklonu.

3. Božuri

Božuri su tako otmeni cvetovi. Simoblizuju sreću, a poznati su i kao cvet bogatstva i časti. Ako vas je partner iznenadio buketom božura smeši vam se srena budućnost, a velike su šanse i da mu se sviđa vaš otmeni stil.

4. Bele rade ili margarete

Bele rade su zabavno, lepo cveće koje predstavlja nevinost. Posebno su sladak poklon na početku nekog odnosa kada partner ne želi da preteruje s velikim gestovima, ali želi da vam pokaže da mu je stalo i da mu se sviđa kako vaš odnos napreduje.

5. Crvene ruže

Buket crvenih ruža je već ozbiljan poklon. Ako ste ih dobili od partnera znači da je vaša veza vrlo posebna i ozbiljna što i na ovaj način želi da vam stavi do znanja. Ili jednostavno nema pojma koje cveće šta znači, ali kao što smo već rekli, od značenja je važniji gest, piše Zadovolljna.hr.

Ako imate neko cveće koje posebno volite, sigurni smo da ćete naći način kako to spomenuti partneru i onda će jedino značenje koje će to cveće imati biti to da pored sebe imate osobu koja vas sluša!

Izvor: Prva.rs