SNSD smatra da je podnošenje krivične prijave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića protiv bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića apsolutno neosnovano i predstavlja isključivo nastavak isprazne i populističke politike nestručnog Stanivukovića, ali i politički progon Radojičića, izjavio je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

– Apsolutno sam uvjeren da će vrijeme pokazati da će sva ova priča o navodnom kriminalu u Gradskoj upravi završiti u skladu sa onom narodnom: ‘Tresla se gora, rodio se miš’. Igor Radojičić je vodio Banjaluku na najodgovorniji i najpošteniji mogući način, a njegov mandat na čelu Banjaluke sigirno je period najubrzanijeg i najsveobuhvatnijeg razvoja našeg glavnog grada – rekao je Kovačević za Srnu.

On je naglasio da “ovaj i slični potezi Stanivukovića predstavljaju isključivo pokriće za njegovo apsolutno nesnalaženje na poziciji gradonačelnika i izostanak bilo kakvog rješenja od kojeg bi koristi imao bilo ko osim njega lično”.

– Pozivamo Stanivukovića da osim pompeznih i ispraznih izjava konačno počne da radi svoj posao, pripremi budžet grada i počne sa ispunjavanjem svojih predizbornih obećanja. Banjalučani još čekaju besplatan prevoz, besplatne udžbenike, gradsku bolnicu od 20 spratova, plate od 2.000 KM i ostale šarene laže koje je Stanivuković obećao. Mi ćemo sigurno podržati sve što je u korist građana Banjaluke – poručio je Kovačević.

On je ocijenio da ovaj populizam i stvari kojima se Stanivuković trenutno bavi koriste isključivo njemu, njegovoj Fejsbuk stranici i nikome više.

Autor: RTRS