Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić trebalo bi da počne da radi nešto konkretno i opravda nekoliko hiljada maraka koje dobija iz budžeta Srpske, a ne da iščekuje šta će visoki predstavnik Valentin Incko smisliti novo protiv Srba i Srpske pa da ga zdušno podrži, ocijenio je zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović.

Vidović je poručio da, umjesto što se Salkić i Incko bave poveljama i postavljaju kojekakve ultimatume, trebalo bi da se pozabave nazivima osnovnih škola u Sarajevu i ulica ne samo u ovom gradu već u većem dijelu FBiH koje nose nazive ratnih zločinaca i ubica Srba, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske.

– Podsjetiću na ulice “Mladih Muslimana”,”Zelenih beretki”, “Handžar divizije”… To vrijeđa Srbe koji su žrtve zločina u ratu i progona nakon rata, prije svega iz Sarajeva. Zašto se Incko i Salkić ne brinu o tome – upitao je Vidović.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je juče Inckovo pismo upućeno predsjedniku Parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodijelio Organizacioni odbor za obilježavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

Autor: SRNA/RTRS