FK Crvena zvezda mogla bi uskoro da ima još jednu filijalu gde bi se mladi igrači kalili. U pitanju je Rudar iz Prijedora, klub koji je od 2009. do 2014. godine bio stabilan učesnik Premijer lige BIH, ali je od tada član Prve lige Republike Srpske (drugi rang takmičenja).

Klub vodi Darko Milunović i planira povratak u elitu. On je razgovoru za “SportSport.ba” najavio saradnju sa Crvenom zvezdom, u kojoj je član Skupštine fudbalskog kluba, ali i Upravnog odbora Sportskog društva.

– Radiću na tome, odnosno već je i pokrenuta neka priča. Opet kažem, sve zavisi od toga da li ćemo uspeti da izborimo ulazak u Premijer ligu – rekao je Milunović.

– Ukoliko uspemo, onda verujem da ćemo na pozajmicu iz Zvezde dovesti dva-tri igrača koja bi oni finansirali, a nama bi bili od velike važnosti. Verujem da bi i tim igračima dolazak u Rudar, odnosno u Premijer ligu bio od velike koristi jer naša liga je, izuzmemo li Zvezdu i Partizan, kvalitetnija i zanimljivija od Superlige – poručio je glavni operativac Rudara.

Izvor: Srpskadanas