Dva dezinfekciona tunela postavljena su ispred Poslovnog centra Prijedor i centra za brze intervencije u lokalnom preduzeću “Gavranović”, saopšteno je danas iz Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”.
“Dezinfekcioni tuneli omogućiće preduzećima da sigurnije nastave sa proizvodnjom i odgovore na visoke higijenske standarde u zaštiti zaposlenih radnika”, rekao je Branislav Vujasin iz Agencije “PREDA-PD”.

Tuneli su nabavljeni u okviru projekta “REPRO – Obezbjeđivanje podrške poslovanju i izvozu kompanija iz drvoprerađivačkog sektora u prijedorskoj regiji kroz kreiranje resursnog centra”.

Vujasin je rekao da je cilj projekta jačanje konkurentnosti drvoprerađivačkog sektora kroz inovativne pristupe i unapređenje poslovne saradnje i umrežavanja.

“Projekat uvodi nove tehnologije i IKT alate u poslovanju ciljanih kompanija, a aktivnosti se fokusiraju na jačanje kapaciteta ciljanih kompanija i poslovnog udruženja Klaster `DRVO Prijedor`”, istakao je Vujasin.

Predstavnici Agencije “PREDA-PD” su početkom mjeseca u okviru istog projekta dodijelili pakete zaštitnih sredstava za ovdašnjih 18 malih i srednjih preduzeća drvoprerađivačkog sektora, a sve u cilju podrške firmama u prevazilaženju problema u poslovanju izazvanih pandemijom.

Ukupna vrijednost projekta veća je od 374.000 KM, od čega je EU osigurala gotovo 300.000 KM. Realizuje ga Agencija “PREDA-PD” u partnerstvu sa Klasterom “DRVO-PD” i preduzećem “Gavranović” iz Prijedora.

“REPRO” je dio projekta “EU za biznis” /EU4Business/ koji sa 15 miliona evra finansira EU, a sa 1,1 milion evra NJemačka. Cilj projekta je jačanje ekonomije BiH kroz razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj.

Izvor: Agencije