Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je danas da namjerava u toku godine posjetiti sve mjesne zajednice na području grada da bi se iz prve ruke upoznao o problemima mještana.
“Ono što smo govorili i u kampanji, a i danas, je da Gradska uprava mora da se približi građanima, da vidimo koje su njihove potrebe i da zajednički rješavamo probleme koje imaju”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru nakon posjete mjesnoj zajednici Ališići.

On je naveo da su Ališići jedna od najmanjih i najudaljenijih mjesnih zajednica, a i granična, budući da se nalazi između Prijedora i Oštre Luke.

“Ovdje je uglavnom problem infrastruktura i to što nikad niko od prethodnih vlasti nije došao da ih posjeti, a kamoli nešto da uradi, da pomogne. Dogovorili smo konkretne aktivnosti koje ćemo sprovesti u narednom periodu”, dodao je Pavlović.

Vjerski službenik Islamske zajednice Husein Velić je u ime mještana zahvalio gradonačelniku za dolazak, rekavši da je to prvi put da jedan gradonačelnik Prijedora dođe u ovo mjesto, sasluša mještane i čuje koji su njihovi prioriteti.

“To su asfaltiranje ovog puta da se spoji sa magistralom, a zatim nasip puta koji ide kroz polje do njihovih parcela na kojima ovi vrijedni ljudi uzgajaju lubenicu i dinju”, naveo je Velić.

Predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović rekao je da je u ovoj mjesnoj zajednici potrebno riješiti dio makadamskog puta i jedan dio ivičnjaka i staze da se za djecu osigura put do škole.

Izvor: Agencije

Foto: prijedorgrad.org