Osnovna škola “Branko Ćopić” Prijedor organizovaće u maju, zbog velikog interesovanja i pritiska roditelja, radionice za buduće prvačiće, umjesto redovnog pripremnog programa za predškolce, najavila je direktor ove škole Sanja Munjiza.
“Nakon odluke Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da ove godine neće biti organizovan pripremni program za predškolce jer je epidemiološka situacija u Srpskoj i dalje pogoršana, roditelji nas neprestano zovu i zato smo se odlučili na ovaj korak”, rekla je Munjiza Srni.

Ona je pojasnila da će to biti radionice muzičkog, fizičkog, likovnog i pedagoško-psihološkog sadržaja, da će biti organizovane u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama i da će se dio aktivnosti realizovati napolju.

“Kolege su izrazile želju, a stručni aktivi i pedagoško-psihološka služba podržali da se i djeci i roditeljima na ovaj način izađe u susret. Do kraja aprila ćemo imati detaljne informacije i raspored, o čemu ćemo obavijestiti roditelje”, rekla je Munjiza.

Radionice će biti namijenjene djeci koja u septembru stiču uslov za polazak u školu, a koja nisu pohađala cjeloviti razvojni program.

Izvor: Agencije