– Na osnovu podneska predstavnika oštećenih i Udruženja “Pravda za Davida” Tužilaštvo BiH je odmah uputilo uputilo zahtev za dostavljanje na uvid predmeta koji se odnose na stradanje Davida Dragičevića u martu 2018. godine – saopštio je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On kaže da je zahtev upućen Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, te Republičkom javnom tužilaštvu Republike Srpske.

– Nakon dostavljanja i analize predmeta, tužilaštvo će doneti odluku o daljim koracima i aktivnostima – naveo je Grubešić.

Kao što je Frontal.RS pisao još od 2018. godine, pa sve do posljednje analize na ovu temu, nerasvijetljena smrt Davida Dragičevića se koristi kao širokopojasni projekat iz Efbiha i zemalja NATO, koji za cilj ima preuzimanje ovlasti koje tzv. Sudu BiH (pa samim tim ni tzv. Tužilaštvu BiH) ne poripadaju po zakonu o sopstvenom postojanju.

Da se razumijemo, tzv. Sud BiH je nametnuta institucija, bez ikakve veze sa Dejtonskim mirovnim sporazumom. Posebno tzv. Ustavni sud BiH, u kojem stranci i muslimani preglasavaju Srbe i Hrvate, predstavlja izvor nestabilnosti u državnoj zajednici Srpske i Efbiha.

Koje pravo sebi umišlja da ima Sud BiH, pa da uzima ovaj predmet koji nije u njegovoj nadležnosti i ko namjerava da izda Republiku Srpsku priznavanjem njihove nadređenosti?

Vidjećemo dok se neko iz prozvanih institucija kojima je upućen zahtjev, sjeti oglasiti obzirom da se tzv. Tužilaštvo BiH oglasilo u kasnim popodnevnim časovima, a oni ne rade nakon radnog vremena.

Obzirom da je Davor Dragičević još 07.04.2019. godine rekao da ima snimak koji dokazuje da je Milorad Dodik, baš u to vrijeme takođe predsjedavajući Predsjedništva BiH, ubica njegovog sina; to je više nešto što spada u zakonske ovlasti Tužilaštva BiH, obzirom na ono što piše u zakonu o njemu, a koji možete vidjeti na našoj naslovnoj fotografiji.

Izvor: Frontal.rs