Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović posjetio je danas Udruženje “Žene u umjetnosti”, povodom Dana žena, i najavio da će grad i ubuduće stajati iza onoga što ovo udruženje bude radilo.
“Posebno sam ponosan što grad ima ovako vrijedne i ovako stručne sugrađanke. Želim im sretan 8. mart i da nastave da rade ovako dobro kao što su i radile. Ovo je mali, skromni doprinos mene kao gradonačelnika i Gradske uprave da znaju da imaju podršku i da sve što su radile u proteklih 10 godina nije ostalo nezapaženo”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

Predsjednik Udruženja Biljana Anđelić rekla je da je za ovu godinu u planu cijeli niz aktivnosti kojima će biti obilježeno 10 godina postojanja i rada ovog udruženja.

Ona je navela da je za ovu deceniju oko 200 članova prošlo kroz udruženje, da je stalnih i kontinuirano aktivnih oko 20, a da se po određenim projektima, u zavisnosti od tema, angažuju vanjski saradnici.

Trenutno je aktuelna instalacija silueta u kombinaciji sa pjesničkim stvaralaštvom i to je prvi događaj u programu obilježavanja desetogodišnjice Udruženja.

Izvor: Agencije