Zahvaljujući jatacima, osumnjičeni za brutalno ubistvo kod Prijedora Marko Momić dočepao se ilegalnog prelaza i pobjegao u Srbiju, saznaje Srpskainfo.

Momića su pomagači odvezli do granice sa Srbijom i pomogli mu da pobjegne. Pomagači su uhapšeni i tokom dana biće zatraženo njihovo pritvaranje – otkrio je izvor Srpskainfo iz istrage.

U narednim danima biće raspisana međunarodna potjernica za Momićem.

Naš izvor dodaje kako su istražioci uspjeli pronaći automobil kojim je u više navrata pregažen Mihajlo Stupar zvani Šmit, čije je beživotno tijelo pronađeno juče ujutro na obali Sane u prijedorskom naselju Raškovac.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
Na automobilu su i dalje jasno vidljivi brojni krvavi tragovi, pa će biti predmet vještačenja.

Stupara su pronašli lokalni ribari, nakon čega je obaviještena policija.

Tokom uviđaja utvrđeno je da se radilo o ubistvu, a na tijelu Stupara, posebno na glavi, otkrivene su višestruke povrede.

Istragom je utvrđeno da je Šmit izudaran bejzbol palicom i pregažen automobilom.

Osumnjičeni za ubistvo Marko Momić odranije je poznat policiji, a ubistvo je, kako otkriva izvor Srpskainfo, počinio u vrijeme kada se nalazio pod mjerama koje mu je odredio Sud BiH.

Momić se morao javljati u Policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH.

Naime, Momić je uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvu tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (250.000 KM).

Međutim, Sud BiH je odbio da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je izvršio Momić.

Izvor: Srpskainfo