Emir Hadžihafizbegović, jedan od najpoznatijih savremenih bosanskohercegovačkih glumaca, i pored značajnog broja uloga u filmovima, serijama i pozorištu, na prostorima Srbije i Crne Gore daleko je poznatiji po otvorenoj srbofobiji

Emir Hadžihafizbegović prije par nedelja izjavio je da je Naser Orić – heroj o kome treba hitno snimiti film, a nedavno da je:
„HOS bila jedna plemenita vojna postrojba“.
„Koliko je plememenit bio HOS i na što je ličio pogledajte u nastavku. Napominjem ovo nije igrani film iz Drugog svjetskog rata, već dokumentarni zapis nastao u Zapadnoj Hercegovini tokom građanskog rata u BiH“, kazao je kolumnista Igor Damjanović.

Veliča okorelog zlikovca Orića, ustaše naziva „plemenitom postrojbom“ i iskreno se pitam što još treba Emir Hadžihafizbegović da uradi pa da mu se zabrani ulazak u Srbiju i Crnu Goru, komentarisao je analitičar Igor Damjanović na svom fejsbuk profilu.

Emir Hadžihafizbegović, jedan od najpoznatijih savremenih bosanskohercegovačkih glumaca, i pored značajnog broja uloga u filmovima, serijama i pozorištu, na prostorima Srbije i Crne Gore daleko je poznatiji po otvorenoj srbofobiji. To ga, nesumnjivo, kandiduje za velikog „prijatelja“ bivšeg režima DPS i kvalifikuje za omiljena gostovanja na RTCG.

Uvrede i prietnje koje je Hadžihafizbegović izrekao na račun Srba – nemoguće je pobrojati. Još je svež njegov nedavni doprinos „multikulturalnosti BiH“, kada je gostujući u emisiji „Nedeljom u 2“ na HRT-u izjavio:

„Ja se duboko nadam da će Amerikanci shvatiti posle svega ovoga šta politička Srbija radi. Opet im ne valja Makedonija, ne valja im (tzv.) Kosovo, ne valja im Crna Gora, ne valja im Bosna… Sad su se malo s Hrvatskom primirli. Dok se toj političkoj aždaji ne odseče glava posle 30 godina, nema sreće na ovim prostorima“, rekao je Hadžihafizbegović.

A pravu priliku da ovaj umetnik, poznat i po izjavi da „Bošnjaku ne sme bik biti važniji od šehida“ – „obnovi gradivo“ i dobro izvređa Srbe dobio je, gde bi drugo, nego na crnogorskom „javnom servisu“, u emisiji Teleskopija.

Izvor: IN4S