U toku današnjeg dana se očekuje dogovor između većine u Skupštini grada i gradonačelnika Draška Stanivukovića, kako bi se rješilo pitanje prijedloga budžeta.

redsjednik Skupštine grada Mladen Ilić je kazao da budžet u prethodnoj sedmici nije dobio potrebnu podršku odbornika.

– U toku radnog dana u pauzama i nakon zasjedanja ćemo razgovarati oko prijedloga budžeta grada. Nadam se da ćemo danas i u narednim danima definisati sve tačke koje su bile sporne. Po Poslovniku o radu Skupštine je predviđeno da akt koji nije dobio podršku tek pred odbornike može doći tek za 90 dana. Skupština na zahtjev gradonačelnika može skratiti taj rok i zato se nadamo da ćemo što prije dobiti novi prijedlog, koji bi razmatrali u što kraćem roku na vanrednoj sjednici – naveo je Ilić.

Kaže da većina ne planira odustati od svojih ranijih zahtjeva, ali da su spremni da o njima razgovaraju te da ne treba biti isključiv.

– Pregovori služe da se dogovorimo i mislim da ima prostora da se usaglasimo oko amandmana koji bi trebali biti sastavni dio budžeta – kazao je Ilić i dodao da je jedini izlaz iz ove situacije dogovor svih strana.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je podsjetio da su i prošli put u budžetu uvrstili maksimalno onoliko koliko je moguće.

– Ja sam čak rekao da odbornik Srđan Amidžić dođe i u budžetu pronađe novac kojeg nema – rekao je Stanivuković i dodao da može pristati “na sve što je racionalno”.

Napomenu je da je Grad na “ekonomskom respiratoru”, te da su sve transakcije zaustavljene.

– Grad nema pravo da isplaćuje nijednu transakciju niti da stvara novu obavezu. Na primjer fakture za Čistoću mi ćemo platiti u maju, ali otpremnice pravimo sada što je potpuno nemoguće – naveo je Stanivuković .Naveo je da i dalje stoji pri stavu da je nezakonito da se daje ova vrsta pomoći za UKC RS.

– Ako trebamo pomoći zdravstvenom sektoru onda je bolje da kupimo opremu za Dom zdravlja ili da se obnove prostorije – naveo je on.

Izvor: Srpskainfo