U Prijedoru je danas organizovana medijska promocija predstavnika našeg grada na Festivalu ” Ritam Evrope”.

U ime gradonačelnika medijima se obratila načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović koja je izrazila zadovoljstvo što se Prijedor ove godine pridružio grupi od 20 gradova i opština iz čitave Republike Srpske koji učestvuju u jednom ovako velikom projektu koji je poznat u čitavom regionu i šire.
” Grad Prijedor je obezbijedio i finansijsku podršku za realizaciju ovog projekta”, istakla je Kasalovićeva.

Ona je podsjetila da je grad Prijedor 16.februara ove godine potpisao ugovor realizaciju muzičkog spektakla ” Ritam Evrope”, a da je audicija održana 17.marta.
” Imali smo veoma jaku konkurenciju što se tiče mladih talenata i bez obzira na to što je bio predviđen samo jedan predstavnik ispred grada Prijedora , na ovom takmičenju imaćemo šest predstavnika , a to su Milica Babić, Katarina Balaban i Valentina Grujičić kao muzički izvođači i tri članice plesnog studija Top dens . Oni će predstavljati svoj grad na takmičenju Ritam Evropeigrom i pjesmom”, izjavila je Kasalovićeva.
Ona je najavila da će takmičarke u narednih šest mjeseci imati pripreme sa stručnim timom projekta “Ritam Evrope”.
“Iskreno se nadamo da ćemo biti i pobjednik što će nam omogućiti automatski da u idućoj sezoni postanemo i domaćin sljedećeg takmičenja”, dodala je Kasalovićeva.
Direktor televizijskog programa “Ritam Evrope” Igor Karadarević rekao je da će djevojke iz Prijedora predstavljati Dansku na prvom programu RTRS-a u septembru i ukoliko pobijede putuju u tu zemlju.
On je podsjetio da ovaj projekat funkcioniše 14 godina na Prvoj srpskoj televiziji sa 24 tamošnje lokalne zajednice, a da je sada uključena i Republika Srpska.

Izvor: prijedorgrad