U BiH se danas očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu, s tim što u nizinama može padati i kiša.

adavine će se postepeno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura u Bosni većinom između nula i šest stepeni. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između jednog i šest stepeni, a najviša dnevna između osam i 14 stepeni.

U srijedu u BiH pretežno oblačno vrijeme. Prije podne širom zemlje se očekuje snijeg, na krajnjem jugu kiša. U drugoj polovini dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između -5 i nula stepeni, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jednog i šest stepeni, na jugu zemlje od sedam do 12 stepeni.

U četvrtak sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena, na jugu zemlje do dva stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13 stepeni, piše Avaz.

Izvor: Srpskainfo