Budžet je uništen i demoliran, kaže sadašnji gradonačelnik a prošli sliježe ramenima i uvjerava da je ostavio više od četiri i po miliona u gradskoj kasi. Dok aktuelni Dalibor Pavlović pokazuje analizu stanja, kako kaže, nikad goru, bivši, Milenko Đaković poručuje da mu nije jasno o čemu je riječ.

“Kad je izvršena primopredaja između bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika na 21. računu grada je bilo 4,211,285 maraka, a na jedinstvenom trezora grada 1,924,703 marke”. rekao je Milenko Đaković, bivši gradonačelnik Prijedora.

“Nepokriveni deifict 2,875,480 maraka, ako uzmemo u obzir da postoje realizovani ugovori iz ranijeg perioda od 1,350,041 može se zaključiti da ukupna negativna razlika u finansiranju, tačnije, deficit 4,225,521, kao što sam i rekao ranije”, izjavio je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.

Nezavisni revizor utvrdio je da je prikazivani suficit bio prividan i da je stvarno stanje skriveni deficit. U DNS-u kažu da je budžet, za njihovog mandata, uvijek bio pozitivan.

“Šesnaest godina smo imali ove probleme, 2008. ekonomsku krizu, poplave 14., 16., i 18., pandemiju 2020. pa nikad nije bilo ovoliko priče oko budžeta i nedostatka sredstava”, kaže Dragutin Rodić, predsjednik GO DNS-a.

Pominjala se pandemija i u analizi. Bivša vlast je otvorila stavku za borbu protiv korone a mnogo se, odatle, tvrdi gradonačelnik, slilo u DNS-ovu predizbornu kampanju. Pojedincima je podijeljeno 35 hiljada maraka četiri dana prije izbora, a među njima su, kaže Dalibor Pavlović, i visoki funkcioneri DNS-a i SDA. Neki od njih su im bili članovi biračkih odbora a javnosti su predstavljeni kao volonteri koji se bore protiv pandemije.

“Svi koji su se slikali i hvalili volonterstvom isplaćeni su iz budžeta na račun fizičkih lica, a među njima su sve aktivisti DNS-a”, dodao je Pavlović.

Na kraju je imao i poruku za bivšu vlast.

“Molim ih, prijateljski da više nikada brigu o gradu Prijedoru i o svojim sugrađanima ne vode na ovaj način”, zaključio je Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora.

Izvor: ATV