Skupština grada Banjaluka sutra će na vanrednoj sjednici razmatrati prijedlog novog budžeta za ovu godinu u iznosu od 149,4 miliona KM.

Šef kluba odbornika u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić očekuje da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prihvati predložene amandmane skupštinske većine koji će biti sastavni dio budžeta, uz poruku da neće odustati od amandmana jer je to minimum uslova da bi podržali budžet.

“U slučaju da gradonačelnik ne prihvati naše amandmane tražićemo od Skupštine izjašnjenje o amandmanima koji bi u tom slučaju postali sastavni dio prijedloga budžeta”, rekao je Topić danas novinarima u Banjaluci.

Topić je naveo da nisu tačne tvrdnje Stanivukovića da je skupštinska većina predložene amandmane samo malo ublažila, već da su amandmani umanjeni za nekoliko miliona KM, u odnosu na prvobitni prijedlog budžeta.

Komentarišući navode gradonačelnika da je skupštinska većina odbila danas da se sastane sa njim, Topić je rekao da nije ni trebalo da danas bude sastanak sa gradonačelnikom o temi budžeta i poreza na nepokretnosti, već sa njegovim savjetnikom Bojanom Kresojevićem.

“Nismo vidjeli uopšte potrebu da razgovaramo sa nekim ko nije ni učestvovao u izradi budžeta. Kresojević nije potpisnik budžeta i ne vidimo zašto bi razgovarali sa njim o toj temi”, naveo je Topić.

Predstavnici skupštinske većine u Banjaluci ranije su najavili da će uz dva amandmana podržati budžet grada, kojima je predviđen milion KM za pronatalitetnu politiku, te 2,7 miliona KM za jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić rekao je ranije novinarima da se dva amandmana odnose na po 500 KM jednokratne pomoći za sve zdravstvene radnike i porodilje na području grada Banjaluka.

Vanredna sjednica Skupštine grada zakazana je za 14.00 časova.

Izvor: ATV