Šefica Povjereništva Gradskog odbora SDS Prijedor Maja Dragojević-Stojić iz stranke je isključila šeficu Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora Biljanu Knežević.

Ovu informaciju za Srpskainfo potvrdila je Biljana Knežević.

– Nisam još dobila pisanu odluku, ali mi je veći broj članova prijedorskog SDS potvrdio tu informaciju. Ja to isključenje ne prihvatam, jer mi je besmisleno i smiješno da uopšte Povjereništvom rukovodi neko ko ne poznaje elementarne stvari o ulozi tog prelaznog tijela. Zadatak Povjereništva je da konsoliduje stranku, a ne da nekog isključuje. Ako je ovo isključenje konsolidacija prijedorskog SDS onda se vidi na kakvom smo putu – izjavila je Kneževićeva za Srpskainfo.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Prema tvrdnjama Kneževićeve povod za njeno isključenje je bilo to što je kao šefica Kluba odbornika u nedjelju organizovala sastanak sa članovima SDS sa ciljem konsultacija.

– Da bi neko bio isključen trebalo bi da napravi disciplinski prekršaj, odnosno da povredi odredbe Statuta. Zato je razlog za isključenje besmislen, jer Statut propisuje da šef Kluba priprema sastanke Skupštine, tako da je ovo nažalost nepoznavanje osnovnih stvari kada su u pitanju unutarstranački odnosi, pravila i dužnosti – poručila je Kneževićeva.

FOTO: SDS
FOTO: SDS

Pokušali smo da dobijemo komentar i šefice Povjereništva GO SDS Prijedor Maje Dragojević-Stojić. Ona nam je poručila da je na sastanku na Jahorini, te da će se sutra oglasiti u vezi sa Biljanom Knežević.

Osim Kneževićeve, SDS u Prijedoru ima još dva odbornika Srđana Adamovića i Predraga Stračevića.

Nakon što je narodni poslanik Milan Tubin napustio SDS i mjesto predsjednika Gradskog odbora u Prijedoru, Dragojević – Stojić je kao njegov zamjenik postala vršilac dužnosti predsjednika. Potom je imenovana za šefa Povjereništva ove partije u gradu na Sani.

Izvor: Srpskainfo