Ukoliko ste u potrazi za što jednostavnijim načinom ukrašavanja vaših uskršnjih jaja, ne postoji lakši, brži i (što je najbitnije) prirodniji način da svoje zamisli i sprovedete u delo. Zato danas sa vama delimo krajnje zanimljiv trik za oslikavanje jaja za koji smo ubeđeni da ćete isprobati već ove nedelje.

Sve što vam je potrebno za ovakav jedan poduhvat jesu:

– jaja (radije se odlučite za bela)

– lukovina (kako od crvenog, tako i od crnog luka)

– parčići gaze (taman koliko je potrebno za uvijanje jajeta)

– posuda sa vodom (u koju ćete potapati jaja)

– šerpa (dublja, ona koju inače koristite za farbanje jaja)

– boja za farbanje

– sirće

– malo ulja (za premazivanje)

Ilustracija
Ilustracijafoto: Mariya Rus/Shutterstock

Jaja ćete najpre ostaviti da odstoje na sobnoj temperaturi nekih sat vremena. Za to vreme ćete se pozabaviti seckanjem lukovine. Najbolje bi bilo da listiće crvenog i crnog luka pomešate i iseckate u nekom blenderu kako biste dobili što približnije oblike lukovine, piše Ženskimagazin.

To sve stavite u jednu manju posudu, a zatim uzimate jaje po jaje, najpre svako ponaosob stavljate u posudu sa vodom, a zatim u posudu sa iseckanom lukovinom. Jednom kada se komadići lukovine zalepe na mokro jaje, uzimate gazu, uvijate jaje i učvrstite ga gumicom. Ponovite ovaj postupak sa svim jajima. Nakon toga jedino preostaje da ovako uvezana jaja spustite u šerpu sa pripremljenom farbom i da se pozabavite standardnim kuvanjem.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Elena Shvetsova/Shutterstock

I to je sve! Skuvana jaja vadite iz šerpe, odvežete vrećicu od gaze u kojoj su se kuvala i opet ih brzinski potapate u vodu kako bi se ljuspice lukovine skinule čim pre, a onda ih premazujete uljem i odlažete u specijalno odabranu uskršnju korpicu.

Na ovaj način dobili ste savršeno prirodna mermerna jaja od lukovine koja će, sigurni smo, oduševiti sve ukućane.

Izvor: Prva.rs