Tradicionalno povodom 16.maja , Dana grada planinari Planinarskog društva ” Klekovača” organizovali su planinarski marš na Kozari rutom od Malog Palančišta, preko Maslin baira prema Kotlovači.

Pokrovitelj je bio Grad Prijedor.
Planinare je jutros na pješačenje ispratio gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović koji je istakao da je ovo lijepa tradicija kojom planinari svome gradu čestitaju praznik.
“Planinarska društva kojih u našem gradu ima pet , imaju tu tradiciju da se i ovim povodom okupe i pješače našom lijepom planinom Kozarom. Grad je opredijeljen da im pomogne u njihovom radu i zahvaljujem im na ovoj aktivnosti.To su ljudi koji vole prirodu i žele da je čuvaju, a u ovim vremenima to nam je itekako potrebno”, rekao je Pavlović.

Predsjednik Planinarskog društva ” Klekovača” Dragan Romčević izjavio je da ovo društvo na ovaj način tradicionalno obilježava Dan grada.
” Organizujemo pješačenje rutom od Božića preko Maslin baira i uspona od 691 m do Kotlovače i planinarskog doma gdje smo organizovali druženje za planinare ,a i vrijeme nas je poslužilo”, rekao je Romčević.

Izvor: prijedorgrad