Advokat Miloš Stevanović rekao je danas da je podnio krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za djela samovlašća, zloupotrebe službenog položaja i oštećenje tuđe stvari koje je preduzeo u slučaju restorana “Kajak” i porodice Radišić.

Okružni javni tužilac potvrdio je da se postupa po krivičnim djelima “Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, Neovlašćeno fotografisanje i Ugrožavanje sigurnosti.

Rad po navedenom predmetu je u toku, potvrdila je za ATV portparol Policijske uprave Banjaluka, Danijela Mučibabić.

“Ne može se neko snimati dronovima sve vrijeme, ne može se stalno pozivati na ugrožavanje porodice Radišić, postoji pravni sistem i država i ubijeđeni smo da će sud i tužilaštvo imati razumijevanja za takve aktivnosti”, poručio je advokat.

Stevanović je istakao da glavni republički inspektor nije naredio da se stavi traka oko “Kajaka”, kako je tvrdio pravni savjetnik gradonačelnika, nego je tražio da se skine traka i stavi tačka na sva dešavanja oko restorana.

Advokat je pozvao Stanivukovića na poštovanje institucija i pravnog poretka Republike Srpske.

“Gradonačelnik je juče pozivao građane i prijetio da će ljudi izaći na ulice, ne razumijem zašto toliko uznemiravanje javnosti i nadam se da će gradonačelnik sagledati sve objektivno, jer sada je očigledno ljut što smo dokazali da smo u pravu i dobili sve u korist porodice Radišić”, zaključio je Stevanović.

Izvor: