Ovogodišnje “Prijedorsko ljeto kulture”, jedna od najznačajnih gradskih manifestacija u okviru koje će biti organizovano 25 programa iz različitih oblasti, počinje u utorak, 1. juna, i trajaće do 26. avgusta.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović rekla je Srni da će, tokom gotovo tri mjeseca, Prijedorčanima i njihovim gostima biti ponuđeno 25 programa iz pozorišne, likovne, književne, horske, filmske, muzičke, lutkarske, arheološke, astronomske i folklorne oblasti.

Ona je najavila da će programi biti realizovani na 18 različitih lokacija na području grada, i to u saradnji sa javnim ustanovama kulture, kulturno-umjetničkim društvima i udruženjima.

Kasalovićeva je istakla da je cilj ove manifestacije, koja objedinjuje kulturu i turizam, ponuditi kvalitetne i interesantne sadržaje građanima Prijedora i svima koji se odluče da provedu ljeto u ovom gradu.

Ovu višemjesečnu manifestaciju započeće 1. juna Udruženje “Žene u umjetnosti” postavkom silueta žena u različitim životnim situacijama, uz mogućnost fotografisanja sa njima i uz stihove lokalnih pjesnika.

Manifestacija “Prijedorsko ljeto kulture” u gradu na Sani ustanovljena je 2008. godine, a lani nije održana zbog virusa korona.

Programi u okviru ove manifestacije biće realizovani u skladu sa preporukama i odlukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Štaba za za vanredne situacije grada Prijedor koje budu važile u trenutku izvođenja.

Izvor; Agencije