Goran Kos iz banjalučke firme “Medija market” najavio je podnošenje krivične projave protiv odgovornih u Gradskoj upravi zbog, kako je rekao, kriminala pri nabavci računarske opreme.

Kos je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da je “na ovom poslu ukradeno između 50.000 i 60.000 KM”.

On tvrdi da je ukupna vrijednost posla sa PDV-om 126.000 KM, te da se moglo uštedjeti i opremu platiti od 40.000 do 50.000 KM.

Kos kaže da je Gradska uprava poslala firmi “Lanako” i “Tri de boks” zahtjeve za ponudu opreme, te naglasio da traži da se istraži kakve su ponude oni dali.

On je naveo da nema zvaničnih zastupnika i da svaka firma može da učestvuje na tenderu, ali i ocijenio da “ovo nije tender, već krađa i kriminal”.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je nedavno da je “strateško opredjeljenje bilo da se uzmu kvalitetniji i bolji računari, jer arhitekte, građevinci i ostali zaposleni rade na računarima iz 1999. godine”.

On je naveo da “zna da je ponuda data za tri različita preduzeća – “Tri de boks”, “Lanako” i “Alf-Om” i dodao da niko od njih nije prijatelj njegove porodice.

Autor: SRNA/ATV