Podsjetimo, i mitropolit Joanikije i vladika Metodije su, braneći svetinje, zajedno sa svojim narodom pretrpjeli torturu od strane bivšeg režima. oanikije je bio i pritvaran, dok je vladika Metodije pretučen od strane pljevaljske policije na mostu na Đurđevića Tari. Od povreda se oporavljao na beogradskoj VMA

Ispred Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću danas se okupio veliki broj vjernika, kako bi pozdravili novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

Večernja služba počela je u 18 časova, prisutni su i predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, kao i predstavnici partija vlasti.

Voljom Sabora, a na veliko odobravanje i radost naroda, Metodije će na čelu Eparhije budimljansko-nikšićke zamijeniti upravo Joanikija. Novoizabrani mitropolit je nedavno u Đurđevim stupovima istakao da Eparhiju ostavlja u sigurnim rukama, te da je vladika Metodije, po njegovom sudu, „najvoljeniji među episkopima u SPC“, te da ga krase „dobrota, ljepota i velika mudrost“.

Svi okupljeni su se potrudili da, u mjeri mogućeg, ispoštuju epidemiološke mjere.

Podsjetimo, i mitropolit Joanikije i vladika Metodije su, braneći svetinje, zajedno sa svojim narodom pretrpjeli torturu od strane bivšeg režima. Joanikije je bio i pritvaran, dok je Metodije pretučen od strane pljevaljske policije na mostu na Đurđevića Tari. Od povreda se oporavljao na beogradskoj VMA.

Izvor: IN4S