Republika Srpska sigurno neće ostati u BiH u kojoj neće biti poštovana i to svima treba da bude jasno, poručio je savjetnik za unutrašnja pitanja srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

Reagujući na prijedlog ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković da u zgradi UN u NJujorku bude postavljena izložba o Srebrenici, Kovačević je istakao da je to dokaz da su potrebni razgovori predstavnika Srpske i Federacije BiH o budućnosti BiH.

– To je nešto što je neminovno i samo tako možemo da pokušamo da nađemo način da BiH opstane u budućnosti – rekao je Kovačević za RTRS.

Kovačević naglašava da ljudi iz strukture SDA pokazuju apsolutno nepoštovanje institucija BiH, zemlje u koju se oni, navodno, toliko zaklinju i toliko je vole.

Očigledno je, ističe Kovačević, da oni ne mogu da prihvate dejtonsku BiH.

– Oni konstantno pokušavaju da se ponašaju po principu nekih njihovih ciljeva, a to je ta takozvana republika BiH u kojoj nema mjesta za bilo koga drugog osim za Bošnjake. To je nešto što je apsolutno neprihvatljivo – rekao je Kovačević.

Autor: SRNA