Prijedorčanin E.K. (53) lakše je povrijeđen u utorak prilikom prizemljenja jedrilice u Prijedoru, u kojoj je on bio saputnik, potvrđeno je za Srpskainfo.

Avionu Aero-kluba “Prijedor” u utorak je djelimično otkazao motor, nakon čega je Ljubiša Aramanda (46), koji je pilotirao jedrilicom koju je avion vukao, uspio da je spusti u baštu. On je prošao bez povreda, dok je E.K. lakše povrijeđen.

Prethodno je i avion bezbjedno sletio, tako da je sve završeno bez težih posljedica.

– Došlo je do djelimičnog otkazivanja motora na avionu. Ja sam bio u jedrilici i avion me otkačio. Primjenio sam mjere vanrednih postupaka, što bi se reklo, spasavao sam živu glavu i u tome uspio – ispričao je Aramanda za medije.

Prema njegovim riječima, u momentima kad se sve dešavalo jedrilica nije imala ni potrebnu brzinu ni visinu, koja je iznosila oko 20 metara.

– Primjenio sam vanredne postupke; nisam udario u kuću, nego smo pali u kukuruze. U ovakvim situacijama je bolje kad ste na većim visinama, jer bi ste se uspjeli vratiti na aerodrom – pojasnio je Aramanda.

Let je bio dogovoren nakon što je E.K. iskazao želju da ide na obuku za letenje jerdilicom, pa su se vinuli u visine kako bi odlučio hoće li ići ili ne na obuku.

– On, na sreću, ima lakšu povredu – rekao je Aramanda.

Tokom ovog incidenta jedrilica je, usljed vanterenskog slijetanja, uništena, ali svi se slažu da je najvažnije da nije bilo žrtava.

FORMIRANA KOMISIJA

U policiji nam je potvrđeno da su o svemu obavijestili Direkciju za civilno vazduhoplovstvo BiH, te da će biti formirana komisija kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode.

– U nezgodi je lakše povrijeđena jedna osoba, koje je nakon ukazane ljekarske pomoći puštena kući – pojasnili su u policiji.

Izvor: Srpskainfo