Borci Vojske Republike Srpske ogorčeni su uklanjanjem zastave Republike Srpske prilikom prijema za gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

“Draško Stanivuković nas je iznevjerio”, poručuju borci sa kojim smo razgovarali, a neki od njih pitaju gradonačelnika “kako bi svom stricu koji je dao život za Srpsku opravdao ovaj potez”.
Dodvoravanje gradonačelnika Banjaluke Sarajevu u momentima kada svi pokazuju svoje pravo lice i likuju nad presudom generalu Ratku Mladiću, te usvajaju sramne rezolucije na štetu srpskog naroda, pokazuje svu bezidejnost politike PDP-ovog “vunderkida”. Ono što ipak može da plaši više od samog njegovog neznanja jeste da bi ovo mogla biti i jasna poruka, da je Stanivuković spreman sve žrtvovati da bi se dodvorio onima koji ne žele dobro Srpskoj i srpskom narodu. Makar dok snimatelji ne urade svoj posao i uhvate najbolji kadar gradonačelnika.
Nije ovo prvi put da Stanivuković prilagođava svoj nastup zavisno od mjesta gostovanja i samog gosta.
Podsjećamo, još dok je bio poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, nazivao je genocid nad Srbima u NDH zločinom, a za etničko čišćenje u akciji “Oluja” odbijao da upotrijebi taj izraz, a istoriji srpskog naroda morao je da ga uči Senad Hadžifejzović.
Stanivuković je dao nekoliko skandaloznih izjava u gostovanju na Face televiziji, ali jedna od najvećih je ta da je u Jasenovcu počinjen samo veliki zločin nad Srbima.
“Zašto ne kažeš to je etničko čišćenje?”, upitao je Hadžifejzović, dok se Stanivuković branio riječima da se on ne bavi tim temama.

– Tvoj narod kaže da je u Jasenovcu bio genocid, rekao je voditelj. – Nisam pitao kako kažu, rekao je Stanivuković. – Hoćeš ja da ti kažem? Bio je genocid!, dok je Stanivuković pomno klimao glavom.
Izvor: Banjaluckeprice