Ove nedjelje, 4. jula, Karavan Vikend jutro gost je i domaćin u Prijedoru i predstavlja regiju Potkozarja.

U Karavanu Vikend jutro iz Potkozarja pogledajte priče o planini Kozari, vazdušnoj banji i prirodnom biseru nadomak Prijedora, jednoj i jedinoj rijeci Uni, Hašanima i djeda Trišinom mlinu, tradiciji Grmečke koride i uzgoju bikova, Banji Mlječanica, manastiru Klisina, kostajničkom kestenu i simbolu opštine.

Gosti na Trgu, u otvorenom studiju, biće Kolo srpskih sestara iz Prijedora, čije članice će da prave cicvaru i izlažu ručne radove, iz Kozarske Dubice nagrađivani vinar će da izlaže vina, nagrade i plate s domaćim prehrambenim proizvodima, iz Kostajnice pčelar, proizvođač kestenovog meda će da izlaže med i pčelinje proizvode, iz Udruženja likovnih umjetnika mladi umjetnici će da slikaju na trgu.

U otvorenom studiju igraće, pjevaće i pričaće članovi SKUD “Dr Mladen Stojanović” iz Prijedora, KUD “Una” iz Novog Grada, KUD “Osman Džafić” iz Prijedora, mlada inovatorka Nađa Popović, učenica Elektrotehničke škole koja je osvojila zlatnu medalju na Petoj smotri pronalazaštva, održanoj u Beogradu predstaviće pokretnog robota koji služi za izviđanje nepristupačnih terena.

Naše kolege razgovaraće i sa djevojčicom Biljanom Čekić koja je odigrala glavnu ulogu u filmu “Dara iz Јasenovca”, gradonačelnikom Prijedora Daliborom Pavlovićem i članovima Tekvondo kluba “Ljubija”.

Ovo je samo mali dio programa i zanimljivosti koje vam pripremaju kolege iz redakcije Zabavnog programa za ovu nedjelju i zato od 4. jula od 07.00 do 12.00 časova, Trg majora Zorana Karlice, Prijedor, rezervišite vrijeme za Karavan Vikend jutra!

Autor: RTRS