U Republici Srpskoj će u subotu i nedjelju, 10. i 11. jula, biti promjenljivo oblačno vrijeme, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će biti veoma vruće sa maksimalnom dnevnom temperaturom u većini krajeva od 34 do 39, na sjeveru i jugu lokalno i do 40/41 stepen Celzijusov.

Uveče će doći do jačeg razvoja oblaka i nestabilnosti koji će usloviti pljuskove i grmljavinu, od centralnog planinskog pojasa do sjevera, a moguće su i lokalne nepogode, dok će u južnoj polovini zemlje biti suvo i sunčano.

U subotu jutro će na zapadu i sjeveru biti oblačno, a u ostalim predjelima moguća je slaba kiša, dok će na jugu biti vedro i sunčano.

Tokom dana će na sjeveru biti pretežno oblačno, a na jugu sa manje oblaka i suvo, te sa nižom temperaturom, a poslije podne promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uz uslove za po koji pljusak u centralnom planinskom pojasu i na istoku i jugoistoku.

Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 20, na planinama oko 12, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugoistoku i jugu do 34 stepena Celzijusova.

U nedjelju jutro će u većini predjela biti vedro, nakon čega se očekuje povećanje oblačnosti na jugu i na zapadu, koje će se prenijeti i prema sjeveru i istoku, pa će preovladavati promjenljivo oblačno vrijeme.

Poslijepodne će biti uslova za pljuskove i grmljavinu, najizvjesnije u centralnom i planinskom pojasu zemlje, te na istoku, nešto manje izvjesno na sjeveru i jugu.

Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 20, na planinama oko 12, a najviša dnevna od 27 do 32, na jugu do 34 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 12. jula, jutro će u većini predjela biti ugodno i vedro, uz moguću kratkotrajnu maglu po kotlinama, a tokom dana sunčano i ponovo veoma toplo i vruće uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 15 do 20, na planinama oko 12, a najviša dnevna od 31 do 36, na sjeveru i jugu do 38 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/RTRS