Nakon što je prije godinu i po Grad Prijedor skratio radno vrijem tržnih centara do 13 sati nedjeljom, sada ova lokalna uprava planira da radno vrijeme trgovačkih centara produži nedjeljom na 22 sata.

Ova izmjena predviđena je nacrtom odluke o izmjeni i dopuni odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovačku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Prijedora.

Ovaj nacrt postavljen je na zvaničnu stranicu Grada Prijedora, a iz lokalne uprave su pozvali sve zainteresovane da svoje prijedloge i primjedbe dostave do 31. jula.

Predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske Goran Savanović osudio je ovakav prijedlog lokalne vlasti u Prijedoru, te poručio da će reagovati prema Gradskoj upravi i Savezu opština i gradova koji je donio zaključak da se skrati radno vrijeme nedjeljom.

– Svi skraćuju radno vrijeme nedjeljom, opština Teslić treba da skrati radno vrijeme, a za nekoga ko je donio odluku da skrati radno vrijeme pa sada opet da produži nije pametan potez. Nemaju nikakvu ekonomsku podlogu za tako nešto. Ubjeđen sam da se radi isključivo o ostvarivanju ličnih interesa određenih trgovačkih lobija – kaže Savanović.

Izvor: Srpskainfo