U Prijedoru je sinoć oko jedan sat završeno prvo ovogodišnje zaprašivanje komaraca, a obuhvaćen je bio veći broj naselja nego što ih je bilo navedeno na objavljenom spisku sa ciljem upozorenja pčelara da zaštite svoje košnice.

ako na prvom spisku nije bilo jedno od većih prijedorskih naselja Čirkin Polje, ali je ono uvršteno u spisak kada je počelo zaprašiavnje.

Iz Službe za informisanje Grada Prijedora objašnajvaju da je spisak bio sačinjen na osnovu prošlogodišnje akcije odnosno spiska koji je tada bio dostavljen izvršiocu ovog posla.

– Na tenderu je ove godine, nakon provedenog postupka i završene žalbene procedure, posao dezinsekcije dobilo preduzeće d.o.o “Dezinsekcija“ Bijeljina. Oni su, u dogovoru sa Gradskom upravom, odnosno Odsjekom za inspekcijske poslove i Odsjekom za mjesne zajednice bili u obavezi da prije izlaska na teren spisak ažuriraju na licu mjesta, a na osnovu kontakta sa ljudima na terenu. Kao što se moglo vidjeti obuhvat je bio mnogo veći od prvobitno najavljenog, odnosno obuhvaćena su sva naselja koja gravitiraju navedenim te naselje Čirkin Polje u okruženju Puharske, Urija i Aerodromskog i okolnih naselja nisu mogli biti nikako zaobiđeni-objašjavaju iz Gradske uprave.

Posao zaprašivanja komaraca osam timova izabranog preduzeća za dezinsekciju završilo je sinoć tako da večeras u Prijedoru nema zaprašivanja komaraca koje je bilo najavljeno.

Izvor: Srpskainfo