Zahtjev tržnih centara u Prijedoru da im se radno vrijeme nedjeljom produži sa 13 na 22 časa  naćiće se na dnevnom redu naredne sjednice gradskog parlamenta.

Prema prijedlogu nacrta Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovačku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području Prijedora u vremenu od 00.00 do 24,.0 časa radnim danom i nedeljom mogu da rade pekare, apoteke , benzinske pumpe stanice i prodavnice u njima, trgovačke radnje  tipa “dragstor”, kao i one koje se nalaze u sklopu staničnih objekata. Tržni centri zatražili su produženje radnog vremena nedjeljom do 22 časa, sve u formi nacrta a krajnju riječ bi trebali dati prijedorski odbornici.

U tržnim centrima imaju razloge zbog čega traže duže radno vrijeme nedjeljom, mada postoje i izdvojena mišljenja poput vlasnika Tržnog centra “Nikić-J”

– Ja sam  za to da se nedjeljom ne radi nikako,  da se  zaposleni mogu  odmoriti, a ne da sada produžavamo i tu nedjelju. Volio bih da to ne prođe, ali ako svi drugi budu radili onda moramo i mi – rekao je Sretko Nikić vlasnik i direktor Tržnog centra “Nikić-J”

U Gradskoj upravi ozbiljno će razmotriti sve prispjele zahtjeve iz tržnih centara.

Rade Rosić  v.d. načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora istakao je da je po ovom pitanju otvorena šira rasprava.

-Ukoliko se ispostavi da građani smatraju da nema potrebe da se produži radno vrijeme,  odnosno ako bude više negativnih komentara na izmjene i dopune o radnom vremenu,  gradonačelnik će predložiti da se taj dio odluke ne mijenja – rekao je Rosić.

Izvor: Kozarski