Ulica Nikole Luketića u prijedorskom naselju Čirkin Polje asfaltirana je nakon osam mjeseci čekanja jer je u njoj asfalt skinut u novembru prošle godine.

Naime, par dana uoči lokalnih izbora vlast na čelu sa DNS odlučila je da skine asfalt u ovoj ulici jer je oštećen usljed rekonstrukcije vodovodne mreže i zamijeni ga novim.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Iako je rekonstrukcija vodovodne mreže završena na asfalt se čekalo mjesecima, jer je nova vlast koju je osvojio SNSD morala da obezbijedi novac za ove radove u lokalnom budžetu i nakon toga raspiše tender za izvođača radova.

U ponedjeljak su počeli radovi i nakon pet dana završeni.

Mještani su ranije negodovali jer su mjesecima živjeli u prašini, a ulica je bila puna rupa koje je kiša punila vodom. Inače, mještani su sami plaćali postavljanje asfalta 1988. godine.

Iako je u tenderu bilo navedeno da će biti asfaltirana širina ulice od tri metra, mještani su insistirali da se asfaltira širina od tri i po metra jer je tako i bilo u prvobitnom stanju.

Lokalna vlast je odlučila da udovolji ovom zahtjevu mještana. To će radove koji su na tenderu procijenjeni na oko 46.000 KM poskupjeti za par hiljada maraka.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Dodatni troškovi nastali su i tokom radova na određenim šahtovima.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović posjetio je ovu ulicu u ponedjeljak i podsjetio da je prije dva i po mjeseca obećao mještanima da će im asfalt biti vraćen.

Izvor: Srpskainfo