Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović otvorio je danas na Malom trgu u Prijedoru izložbeno-prodajnu etno manifestaciju Zlatne ruke Potkozarja.

“Sama činjenica da se održava po 14. put dovoljno govori o njenom značaju. Okupljen je veliki broj izlagača, ne samo iz Prijedora, već i iz regije”, rekao je Pavlović novinarima u Prijedoru.

On je istakao da grad i Turistička organizacija podržavaju ovakve projekte i nastavljaju pomagati ljudima koji su smogli snage da u ova teška vremena rade nešto kod svojih kuća.

“Sve što je dobro i tradiconalno u našem gradu trudićemo se da nastavimo i u budućnosti”, dodao je Pavlović.

Direktorica Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da su svi štandovi zauzeti i da ih, nažalost, nije bilo više, te neke štandove dijeli po više izlagača.

“Toliki je odaziv bio ove godine da po prvi put imamao 11 udruženja i radionica, te više od 20 pojedinaca iz Prijedora, Oštre Luke, Novog Grada, Kozarske Dubice, Srpca, Gradiške i Banjaluke”, navela je Ganićeva.

Ona je dodala da manifestacija ima i takmičarski karakter gdje će glasovima posjetilaca biti izabran najljepše uređen štand, a proglašenje pobjednika je sutra u 19.00 časova na svečanom zatvaranju 14. Zlatnih ruku Potkozarja.

U pratećem programu nastupaju SKUD “Dr Mladen Stojanović”, KUD-ovi “Kozarac” i “Milan Egić” i Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, a svoje proizvode predstaviće i Poljoprivredna zadruga “Kooperativa” Prijedor.
Mnifestacija je dio ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta kulture.

Izvor: prijedorgrad