Na području Policijske uprave PU Prijedor u prvoj polovini godine evidentirano je 349 saobraćajnih nezgoda, a u 52 nezgode uzrok je neprilagođena brzina, saopšteno je danas iz ove uprave.

Pet saobraćajnih nezgoda je sa smrtnom posljedicom po lica. U istom periodu evidentirano je i 13.792 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, od čega je sankcionisano 5.850 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila – navodi se u saopštenju povodom preventivne kampanje “Lako je brzinu smanjiti”.

U okviru kampanje, koju Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske sprovodi od 15. juna do 30. septembra, predstavnici Auto-moto društva Prijedor i policijski službenici su na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad realizovali akciju kontrolom mjerenja brzine kretanja vozila i zaustavljanjem vozila, bez obzira da li su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja na tom putnom pravcu.

Vozačima je dijeljen i promotivni letak sa nazivom kampanje `Lako je brzinu smanjiti`, a svim vozačima upućen je apel na poštovanje pravila i propisa učestvovanja u saobraćaju”, navodi se u saopštenju, uz podsjećanje da je u toku i kampanja “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”.

Autor: SRNA/Srpskainfo