Fudbaleri prijedorskog Rudara prvu pobjedu po povratku u Premijer ligu su upisali u ponedjeljak na gostovanju kod Veleža. Slavili su sa 2:0 i na svoj konto stavili prvu tricu ove sezone.

Debi po povratku u Rudar imao je i Predrag Zekanović koji je odigrao fantastičan meč i bio jedan od ponajboljih igrača Rudara na terenu.

– Debi je bio odličan i zadovoljan. Samim tim što smo dobili, pa može se slobodno reći, trenutno najbolju ekipu u državi dovoljno govori. Svjesni smo svega, ali isto tako ne treba previše da se dižemo. Moramo smanjiti euforiju i idemo dalje. Znali smo da nas u Mostaru čeka umoran protivnik i sigurno da je to bio jedan od faktora ovog rezultata. Iscrpljeni su i psihički i fizički. To je normalno. Ali, i tako umorni su pokazali da je to jedna dobra i organizovana ekipa, rekao je za naš portal Predrag Zekanović.

Zekanović se pred start ove sezone vratio u Rudar i Premijer ligu BiH, a nakon epizode u filijali Crvene zvezde, Grafičaru.

– U Srbiji mi je bilo dobro. Samim tim što je to filijala najvećeg kluba na Balkanu dovoljno govori. Klub je izuzetno organizovan, uslovi su vrhunski. Sve je na najvećem nivou. Ima puno dobrih igrača, puno Zvezdine djece pred kojima je vrhunska karijera. Do povratka u Rudar je došlo bukvalno u posljednjem trenutku. Trebao sam da idem u Superligu Srbije, u Radnički iz Kragujevca, međutim to je propalo i na kraju sam se pored nekih drugih ponuda vratio u Rudar. Ovdje sam bio, osjećam se kao kod kuće i ne treba mi vremena za adaptaciju, tako da sam slušao šta mi moj osjećaj govori.

U četvrtom kolu ekipa Rudara dočekuje Sarajevo na svom terenu, a Zekanović sa velikim respektom govori o Bordo klubu

– Ne treba trošiti riječi na njih. I kada su u formi i kada nisu, Sarajevo je Sarajevo. Treba ih maksimalno respektovati. Mi idemo pokazati da ovo u Mostaru nije bila slučajnost, dati sve od sebe, pa šta Bog da, nadamo se pozitivnom rezultatu.

Izvor: SportDC