Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije dao saglasnost za održavanje telefonske sjednice Predsjedništva BiH, istakao je savjetnik za unutrašnju politiku srpskog člana Predsjedništva Radovan Kovačević.

Da bi bila održana telefonska sjednica Predsjedništva BiH, potrebna je saglasnost sva tri člana. Dodik nije dao saglasnost za održavanje, a prijedlog dnevnog reda nije uopšte ni razmatran – naveo je Kovačević na svom Tviter nalogu.

Prema njegovim riječima, jasno je da je jedini cilj ove podvale razbijanje srpskog jedinstva.

– Mi nećemo nasjesti! – poručio je Kovačević.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH oštro su jutros demantovali informaciju da je održana telefonska sjednica ovog tijela, ističući da je to još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj.

Iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšić prethodno je navedeno da su sinoć na hitnoj telefonskoj sjednici zbog imenovanja Upravnog odbora Centralne banke BiH Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali “za” imenovanje novog-starog sastava Upravnog odbora, dok je Dodik glasao protiv prijedloga imenovanja.

Autor: SRNA/Srpskainfo