smart

Grad Prijedor u ovoj godini očekuje 272.000 KM prihoda od vodnih naknada koje će utrošiti za izgradnju, sanaciju i održavanje infarstrukture u oblasti voda.

Najviše novca, odnosno 207.000 KM, biće utrošeno na izgradnju mreže kućnih priključaka u naselju Glavice.

Sa 35.000 KM biće nastavljena izgradnja vodovodnog sistema od Ulice „Šeste Krajiške brigade“ do Žegerskog mosta. Preostalih 30.000 KM namijenjeno je za održavanje vodnih objekta, kao što su propusti, potporni zidovi, mostovi i putni kanali.

Odobreno je da se ovi prihodi iz najmanje stavke mogu trošiti i za uklanjanje šiblja i rastinja, čišćenje manjih rječica i potoka koji ugrožavaju putne pravce, sanaciju puteva s makadamskim i oštećenim kolovoznim zastorom, gdje je šteta nastala usljed bujica, obilnih padavina i poplava.

Program upotrebe novca od vodnih naknada utvrdio je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović. Stručno mišljenje na ovaj program dobijeno je iz Javne ustanove „Vode Srpske“, a potom je stigla i saglasnost od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na planirani način trošenja ovih prihoda. Na kraju su zeleno svjetlo dali i odbornici u Skupštini grada Prijedora koji su usvojili ovaj program.

Izvor: Srpskainfo