Srđan Lalić, učestvovao je u ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, a za koje se sumnjiči ovaj klan.

Optužnica protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zgrozila je javnost zbog brutalnih ubistava mladića i masakriranja njihovih tijela, a prema navodima, najbrutalniji među optuženima bio je upravo Srđan Lalić, piše Nova.rs.

Lalić se sumnjiči za učestvovanje u svih pet likvidacija, koje se grupi stavljaju na teret, a nerijetko je, prema izjavama pojedinih optuženih i svjedoka, imao ideje na koji način bi trebalo mučiti žrtve.

Čovjek od povjerenja

Lalić je, prema navodima optužnice, bio jedan od najbližih saradnika Belivuka i Miljkovića, odnosno njihov „čovjek od povjerenja“.

Učestvovao je u svim likvidacijama – ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, a za koje se sumnjiči ovaj klan.

Takođe, bio je među ključnim ljudima u mučenju muškaraca.

Tako je optuženi Vojislav Đorđević na saslušanju pred tužiocem ispričao sve detalje i o silovanju I. S. u prostorijima na stadionu u Humskoj u Beogradu.

Između ostalog, rekao je da je u prebijanju mladića učestvovalo više muškaraca, među kojima je bio i Lalić.

Istaknuo je da je Lalić, zajedno s izvjesnim muškarcem kojeg zovu „Deda“, čak i seksualno zlostavljao mladića, ali i da je bio najbrutalniji od svih. Naveo je i da je čuo da su za okrivljenog Lalića govorili da je „veoma loš“ i da je „faktički psihopata“, navodi se u optužnici.

Inače, Lalić je u svakom ubistvu imao ključnu ulogu. Učestvovao je u mamljenju žrtava u Ritopek, u prostoriju zvanu „klanica“, pa i u samom mučenju. Nerijetko je i sam imao ideje kako bi mogla žrtva da se muči, odnosno, kako se navodi u optužnici, „izdvojio se upravo zbog toga“.

Užasne fotografije

Upravo se među dokazima nalazi i fotografija na kojoj je Lalić sa širokim zadovoljnim osmjehom, dok sa Belivukom pozira nad tijelom koje krvari.

Podsjetimo, prema navodima optužnice, u kuću u Ritopeku nisu išli svi članovi kriminalne grupe, već samo osobe od povjerenja. Tako je u likvidacijama učestvovala ista grupa mladića. Okrivljeni Bojan Hrvatin, prilikom saslušanja kod tužioca za organizovani kriminal, istakao je da su njih 11 išli u vikendicu u Ritopeku.

U vikendici je pronađena je velika količina oružja, a u vlasništvu je Vlade Draganića, takođe jednog od okrivljenih.

Izvor: novosti.rs