Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske ponovo se danas oglasilo povodom, kako kažu, neprimjerenih optužbi gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića u vezi sa poništenjem rješenja o rušenju „Kajak terase“.

Draško Stanivuković je juče, nakon saopštenja Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, rekao da riječi poput “Zadruga”, “nažalost gradonačelnik” ili “morske igre” mogu biti dio nečijeg ličnog stava, ali nikako ne mogu biti saopštene ispred Vlade Republike Srpske.

Iz Ministarstva mu je danas stigao odgovor.

„Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju je do sada na sve neprimjerene optužbe, laži i prijetnje Draška Stanivukovića odgovaralo jezikom struke i argumentovano, u dobroj vjeri da će takav način komunikacije djelovati korektivno na brojne materijalne i procesne nedostatke koje smo uočavali u rješenjima nadležnog odjeljenja Gradske uprave Banjaluka. Кada je u pitanju rušenje ‘Кajak terase’ – još jednom podsjećamo gradonačelnika da žalba ne odlaže izvršenje. Кada  je toliko siguran u ispravnost svojih rješenja zašto do sad nije srušio bespravno sagrađeni objekat?“, poručili su iz Ministartsva.

Kažu da na ovaj i svaki drugi argument iz Ministarstva, Stanivuković je odgovarao još težim optužbama, ne vodeći računa da li to čini lično ili kao gradonačelnik, vrijeđa li  ministra beskrupuloznim lažima i prijetnjama, ili napada instituciju

„Кada je Ministarstvo odgovorilo u narativu koji on jedino razumije, Draško Stanivuković je odjednom počeo da vodi računa o ugledu institucija koji je do tada besprizorno rušio i na ulici, i na društvenim mrežama, i u skupštinskoj sali, i iz kabineta gradonačelnika. Onog trenutka kad Draško Stanivuković shvati da je gradonačelnik i na društvenim mrežama, i na godišnjem odmoru, i na ulici, a ne samo u svom kabinetu, i kad svoju nesumnjivo veliku energiju usmjeri u razvoj grada i jačanje sopstvenih kompetencija, prestaće potreba da mu se odgovara jezikom tabloida koji on tako snažno promoviše u javnom prostoru“, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Izvor: ATV