Izvođenjem predstave ” Sile u vazduhu” ansambla Pozorišta Prijedor u okviru posljednjeg programa ” Pozorište za marku”, večeras je završena jedna od najpoznatijih kulturnih manifestacija Grada Prijedor – Prijedorsko ljeto kulture 2021.

Manifestacija je otvorena 1.juna i tokom tri mjeseca trajanja , Prijedorčanima i njihovim gostima ponuđeno je 23 programa iz pozorišne, likovne, književne, horske, filmske, muzičke, lutkarske, arheološke, astronomske i folklorne oblasti, na desetak različitih lokacija u gradu.
Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović istakla je da je Gradska uprava Prijedor, u saradnji sa javnim ustanovama kulture, kulturno- umjetničkim društvima i udruženjima ponudila i ovog ljeta građanima raznovrsne kulturno-umjetničke sadržaje.
” Cilj ove manifestacije, koja objedinjuje kulturu i turizam, bio je ponuda kvalitetnih i interesantnih sadržaja građanima Prijedora i svima onima koji su ljeto proveli u našem gradu”, izjavila je Kasalovićeva novinarima.
Ona je dodala da su organizatori ponosni na nekoliko spektakularnih događaja kao što su gala koncerti gradskih horova, orkestra harmonika, ali tu je i neizostavan doprinos naših kulturno-umjetnickih društava.
” Bilo je tu i tradicionalnih etno manifestacija kojima smo prezentovali našu tradiciju i umijeće izrade rukotvorina,izložbe i književne večeri, ali i nekih novih sadržaja kao što su Dani astronomije”, naglasila je Kasalovićeva.
Inače, ova manifestacija u gradu na Sani je ustanovljena 2008. godine i zbog korona virusa nije održana 2020.godine.
Programi u okviru ” Prijedorskog ljeta kulture ” realizovani su u skladu sa preporukama i odlukama “Instituta za javno zdravstvo” Republike Srpske i Štaba za za vanredne situacije Grada Prijedor koje su važile u trenutku izvođenja programa.

Izvor: prijedorgrad