Zamjenik predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) Dragana Jeckov, koja je i poslanik u hrvatskom Saboru, održaće danas u Rijeci konferenciju za novinare povodom pojave plakata kojima se Srbi pozivaju da se na predstojećem popisu stanovništva izjasne kao Hrvati, najavljeno je iz SNV-a.

“Pojava desničarskih jambo plakata u Rijeci i još nekim gradovima u Hrvatskoj s natpisom ‘Popis stanovništva 2021.’ i označenim riječima ‘Hrvat, Pravoslavac’ i ‘Hrvatska pravoslavna crkva’ kojima nešto što se zove ‘Hrvatsko udruženje pravoslavnih branitelja’ poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati, povod je da se u susret septembarskom popisu stanovništva javnosti obrate predstavnici manjinskih organizacija”, navedeno je u saopštenju.

Osim Jeckove, na konferenciji će govoriti i predstavnici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i grada Rijeke Milan Vukelić i Milan Opačić.

Konferencija za novinare biće održana u Rijeci, u Stranačkom domu, s početkom u 11.00 časova.

Podsjećamo, ovih dana pojavili su se džambo plakati s natpisom “Popis stanovništva 2021” i označenim riječima “Hrvat”, “Pravoslavac” i “Hrvatska pravoslavna crkva” kojima tzv. Hrvatska udruga pravoslavnih branitelja poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati i vjernici nepriznate Hrvatske pravoslavne crkve.

Autor: RTRS